15 km afgelast!

15 km afgelast!

Komende zaterdag is het tijd voor de Gemert City Run! Het belooft niet alleen een topevenement, maar ook een heel warm evenement te worden. De voorspelde weersomstandigheden zijn van die aard dat ervoor gekozen is om het hitteprotocol in werking te laten gaan!

De belangrijkste wijziging is dat de 15 km wordt geschrapt uit het programma. De lopers die zich hebben ingeschreven voor deze afstand zullen automatisch worden ingedeeld bij de 10 km. Verder is er voor alle lopers de mogelijkheid om hun inschrijving te laten aanpassen naar een kortere afstand als waar ze voor hebben ingeschreven.

Het aanwezige medische team van Sport Dokters.nl en de vrijwilligers van de EHBO Gemert, zullen de lopers extra in de gaten houden tijdens het lopen en na aankomst. Ook worden alle deelnemers en vrijwilligers middels een mailing geïnformeerd over de te nemen voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van oververhitting en hitteletsel.

De organisatie zet extra mensen in om de lopers van voldoende water te voorzien. Zo zullen er extra watertappunten worden geplaatst waar de lopers hun water kunnen pakken. Tijdens het evenement blijven we attenderen om de te nemen voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en de deelnemers erop te wijzen in het belang hiervan.

De organisatie betreurt het annuleren van de 15 km, maar is van mening dat deze beslissing, gelet op de voorspelde weersverwachting, dient te moeten worden genomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!