Josephat Torner 5 en 10 km

Help je graag ons goede doel te ondersteunen? En is een 5 of 10 km jouw niet uitdagend genoeg?
Doe dan mee aan het Josephat Torner Challenge!

Josephat Torner foundation Europe
De Josephat Torner Foundation heeft als doel de misvattingen die bestaan in de Afrikaanse landen net onder de evenaar over albinisme recht te zetten. Albino kinderen worden daar gevangen als objecten en verwerkt tot poeder of kettingen met botjes, deze zouden de drager geluk brengen. Vaak worden de ouders van Albino kinderen vermoord tijdens deze gruwelijke kinderroof. Pieter Staadegaard (41) uit Gemert trekt zich hun lot sterk aan en richtte samen met de Tanzaniaanse Josephat Torner (35) een stichting op. ,,Pieter helpt om de stemlozen een stem te geven.”  Staadegaard was in Tanzania voor het SBS-programma De Uitdaging, waarin samen met het Liliane Fonds een kindertehuis voor albino’s werd gebouwd. Omdat de Brabander zich het lot van deze kinderen bijzonder aantrekt, besloot hij samen met Torner de Josephat Torner Foundation Europe op te richten.

in september dit jaar zullen inwoners van Gemert-Bakel meedoen aan de JTXperience 2018. Met een dertigkoppig team willen zij de 6000 meter hoge Kilimanjaro bedwingen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Tanzanianen met albinisme.

Jouw bijdrage aan het goede doel
Door deel te nemen aan zowel de 5 als de 10 km (kosten € 25,00), gaat er € 10,00 of € 25,00  (Business Run) van jouw inschrijving aar de Josephat Torner foundation.

Schrijf je hier direct in.