De Gemert City Run op 9 juli biedt voor iedereen wat wils

De Gemert City Run op 9 juli biedt voor iedereen wat wils

De 5e editie van de Gemert City Run lijkt nog ver weg maar de voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Het leukste hardloop- en wandelevenement van de regio staat dit jaar gepland op zaterdag 9  juli en biedt voor iedereen wat wils. Zowel aan de wandelaars, de (al dan niet geoefende) hardlopers als aan de kinderen is gedacht.

Gemert City Walk en Kidsruns

Zo kunnen wandelaars kiezen uit 12,5 of 25 kilometer en maken zij een mooie tocht door het buitengebied van Gemert. Deze Gemert City Walk wordt georganiseerd samen met wsv Zuth. In voorgaande jaren deden veel kinderen mee met de Kidsruns, die ook dit jaar weer zijn opgenomen in het programma. Er is een afstand van 800 meter voor de kleinere kinderen en een ronde van 1100 meter voor de grotere.

Iedereen kan meedoen
Aan het programma is een extra onderdeel toegevoegd: de 2100 meter, ofwel de korte ronde van het  parcours. Voorzitter Sander Leenders legt uit: “Dit idee kwam naar voren uit het overleg met de buurtsportcoaches. Niet iedereen kan of wil trainen voor 5 of 10 kilometer. Met een wat kortere afstand kunnen ook mensen met een beperking of mensen die minder voorbereidingsmogelijkheden hebben, meelopen. Ook voor tieners is dit een mooie afstand.”

Teamchallenge
Ook voor de Teamchallenge is de afstand van 2100 meter ideaal. Voor deze challenge schrijf je je in als groep en krijg je een gemiddelde eindtijd te zien. Daag zo je sportteam, vriendenclub of buurtvereniging uit. Uiteraard kan dit bijvoorbeeld ook voor de 5 kilometer.

Geoefende lopers
De meer ervaren lopers kunnen dit jaar ook hun hart weer ophalen. Uiteraard zijn er de traditionele afstanden van 5 en 10 kilometer, maar dit jaar is er ook de “15 van Gemert” waarbij beide afstanden achter elkaar gelopen worden. Dit is een mooie oefening als je bijvoorbeeld in het najaar een (halve) marathon wilt lopen. Bedrijventeams gaan elkaar ook dit jaar weer treffen bij de Business Run.

Zo biedt de Gemert City Run voor iedereen wat wils. Het laatste nieuws hierover is te volgen op Facebook, Instagram, Twitter en via de website www.gemertcityrun.nl. Via de website kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief, en hoor je het als eerste als de inschrijving geopend kan worden. Zet de datum van 9 juli alvast in je agenda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =